U19 félévértékelés

2024-01-10 | Foci

Az idén az őszi szezon értékeléseket ifi csapatunkkal kezdjük. A csapat edzőjének, Petike Jani bának a gondolatai az elmúlt pár hónapról:

„U19-es brigádunk legnagyobb eredménye ebben a félévben, hogy folyamatosan biztosította az utánpótlást a sok sérülés miatt, ezer sebből vérző felnőtt csapatunk részére. Több játékosunk (Tarcali, Béres) végleg „fenn ragadt” az első keretnél, míg jónéhány fiatal (Varga, Hódi, Gőgh) ingázott a két csapat között, így biztosítva magának teljes körű elfoglaltságot a hétvégékre is. Közben a társaság – igazolva, hogy megérett a feladatra – egy erős, színvonalas bajnokságban nyújtott néha parádés, néha valamivel visszafogottabb teljesítményt.

Bár a támadásaink kreatív felépítését már tananyagként oktatják a nemzetközi futballiskolákban, a befejezéseknél még mi szorulunk tanításra. Így fordulhatott elő, hogy többnyire azokat a mérkőzéseket nem nyertünk meg, ahol gólhelyzetek tömkelegét alakítottuk ki. Ennek ellenére olyan markáns játékosok kezdik szárnyaikat bontogatni nálunk, akik már külföldön is felkeltették egyes szakemberek érdeklődését. Azonban, hiába hívott fel közülük múlt héten egy Murinnyó nevezetű, sajnálkozva csak annyit mondtam neki: „Zsozé, senki sem eladó!”

Az említett játékosok mellett a felnőtt csapatot segítette Durucz, Busi és Pásztor is az ősz során, ami jól bizonyítja, hogy lehet számítani fiataljainkra, akár a felnőtt csapatunknál is. Kívánunk ezúton is jó pihenést és kellemes ünnepeket a srácoknak és bízunk benne, hogy tavasszal is sikeresen veszik az akadályokat.