Pestszentimrei sk

Sakk szakosztály

Sakk klub

Rólunk

Szabó János, a sakkszakosztályunk jelenlegi vezetője mutatja be nekünk a szakosztály elmúlt pár évének történetét és a sakk csapat életének alakulását. János Gyálon lakik és 2021.08.16-án vette át Papp Lászlótól (a szakosztály alapitójától) a stafétabotot.

„A szakosztály átvételekor súlyos COVID-járvány volt, a csapat kiöregedett (68 év volt az  átlag életkor) és sokan a régi játékosok közül sajnos meghaltak. Szerencsére sikerült újabb játékosokat és érdeklődőt beszervezni, igy a szakosztály nem szűnt meg. Jelenleg 19 fővel a Budapest III. osztályú csapatbajnokságban szerepelünk.

A bajnoki fordulók Budapesten kerülnek megrendezésre és a sorsolás függvényében hazai ill. vendég csapatként a kisorsolt csapatok telephelyein, általában vasárnaponként 10 órától játszunk. A hazai fordulókat PSK Táncsis Mihály utcai sporttelepének klubhelységében rendezzük, míg  az edzéseket, elemzéseket és házi versenyeket a pestszentimrei PIK–ben tartjuk hétfőnként 15-től 20 óráig illetve a gyáli Arany János Művelődési házban szerdán ugyancsak 15-től 20 óráig.

Mindenkit, aki szeret sakkozni, akit érdekel ez a nagyszerű játék és időtöltés, szívesen látjuk köreinkben. Néhány fotót mellékelek, kedvet csinálva a sakk szerelmeseinek. Ezekre a szakkörökre 6-tól 99 éves korig bárki jöhet, aki tud illetve aki szeretne megtanulni sakkozni!

A fő mottóm, hogy ezt a csodálatos játékot űzve, amellett, hogy érezzük jól magunkat alakítsunk kis egy szeretetteljes, egymásra odafigyelő családias légkört is, ahová örömmel jön kicsi és nagy, fiú vagy lány, kezdő és tapasztalt.

Mindenkit szeretettel váruk. Csatlakozzatok hozzánk!

Szabó János
PSK sakk szakosztályvezető

Telefon: 06 20 231 24 89 és  06 20 415 98 44
Email: janos.szabo95s@gmail.com

 Sakkozz velünk!

Időpontok

PIK (Pestszentimre):  hétfő 15-20 óráig
Arany János Művelődési ház (Gyál) szerda 15-20 óráig.