A bronzérmes U19-es csapatunk szezonja az edző szemével

2024-06-17 | Foci, PSK

Ifi csapatunk nagyszerű szezonzáról a gárda edzője, Petike Jani bá megosztotta velünk gondolatait.

” Találós kérdés: mi van akkor, ha egy csapat félévkor a 6. helyen áll, az idény második felét pedig megnyeri? Válasz: ebből lesz egy bronzérem…

Hát ez történt velünk. U19-es csapatunk imponáló teljesítménnyel véghez vitt „tavaszi hadjárata” hozta ezt az eredményt. Beszélő számok: kétszer annyi gól rúgtunk, mint ősszel, emellett tavasszal 8 ponttal szereztünk többet a bajnokcsapatnál.

Közben megnőttek, megerősödtek, fejlődtek fiaink, és sokuk ott kopogtat a felnőtt csapat kapuján. Szükség is lesz rájuk…

Az elmúlt időszakban a sikerek mellett voltak nehézségeink is. Az évet értékelve minden játékosnak elsősorban magának kell átgondolnia, mit tett a klubért, a csapatért, saját pályafutásáért. Fel kell mérnie, mennyit fog áldozni életéből a szeretett sportjára. Ebben az életkorban az ember néha meginog, amikor kudarc éri, amikor fáradt, amikor kritikát kap. De az erős jellem belekapaszkodik azokba a pillanatokba, ahányszor csak gólt szerzünk, győzünk, együtt ünneplünk!

Aki pedig bizonytalan, az nézze meg a legendás pestszentimrei naplementét az öltözőépület felől, szemben a fallal, melyen ez a négy szó olvasható: alázat, kitartás, odaadás, szenvedély.”

Köszönjük ezúton is az edző páros Petike Jani bá és Tarcali Norbi nagyszerű munkáját, illetve a srácoknak ezt a csodás eredményt és kívánjuk, hogy a kiöregedő játékosokból minél többen csatlakozzanak felnőtt csapatunkhoz a következő szezonban.

Szép volt fiúk és sok sikert a következő idényre is!!!